Atmosfera de Sarbatori in Bucuresti va fi intretinuta cu ajutorul a 2,5 milioane de beculete ecologice si a hologramelor proiectate pe cladiri.

Bucurestiul intra in randul capitalelor europene, macar din punctul de vedere al consumului de curent in timpul Sarbatorilor de iarna.

Capitala va fi iluminata festiv cu peste 2,5 milioane de beculete ecologice, incepand din 4 decembrie. Beculetele folosite sunt de tip LED, cu un consum de 10 ori mai mic decat beculetele clasice, relateaza MEDIAFAX.

In total vor fi 2.607.832 de beculete care vor ilumina trasee de 21,3 kilometri. Este vorba de Podul Mihai Voda (Piata Natiunile Unite), Piata Operei, Piata Constitutiei, intrarile in Centrul Istoric dinspre I.C.Bratianu, Piata George Enescu, Tineretului, Sos Bucuresti-Ploiesti, Calea Dorobanti, Piata Presei Libere, Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf, Kiseleff, Constantin Prezan, Aviatorilor, Calea Victoriei, Piata Victoriei, Dacia, Regina Elisabeta, Lascar Catargiu, Piata Romana, Piata Universitatii, Bd. Unirii, Piata Unirii, Magheru, Balcescu.

O alta premiera pentru Bucuresti vor fi hologramele care vor impodobi mai multe cladiri emblematice.

Tematica hologramelor va fi una dedicata Sarbatorilor de Iarna, iar printre cladirile participante la program se numara Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primariei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar National, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu".

Bucurestenii se vor bucura de holograme si in Piata Roma, situata la intrarea in Centrul Istoric. Desi suna extravagant, adevarul este ca proiectiile de tip holograma au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental si au marele avantaj ca nu necesita interventii pe suprafetele cladirilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.