Sezonul rece vine cu bolile specifice legate in special de imunitatea sistemului respirator si digestiv. Pentru ca alimentatia in sezonul rece este de obicei mai bogata in grasimi si mai saraca in fructe si legume proaspete, imunitatea scade, iar digestia este de multe ori greoaie.

Pentru a ne mentine dieta sanatoasa, imunitatea optima si chiar silueta putem introduce in alimentatia de zi cu zi cateva alimente care ne ajuta sa ne mentinem echilibrul metabolic.

  • Grepfrutul

Grepfrutul este foarte bogat in vitamine, minerale, dar si substante active care se gasesc mai rar in alte alimente. Grepfrutul este cunoscut pentru beneficiile sale in privinta sanatatii ficatului, pentru stimularea functiilor splinei, pentru cresterea imunitatii si puternicele efecte antioxidante care reduc stresul oxidativ, scrie Healthy.

  • Muraturile

Muraturile sunt bogate in vitamine, minerale, fibre si substante active in functie de modul in care au fost preparate. Se recomanda acele muraturi facute in casa fara conservanti si nu cele din comert care mai pot contine si coloranti sau alti aditivi.

Citeste articolul complet pe Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.