Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a precizat ca Bugetul Ministerului Sanatatii pe 2012 va fi construit pe tot anul si nu se va baza pe rectificari.

Ministrul Sanatatii a explicat ca bugetul nu se va baza pe rectificari, cum a fost cazul pana acum, deoarece 2012 va fi an electoral.

Liderii coalitiei au convenit, miercuri, ca proiectul de buget pentru 2012 sa fie aprobat de Guvern pana la finele saptamanii viitoare pe 25 noiembrie si sa fie trimis in parlament pe 28 noiembrie. Proiectul prevede un buget mai mare pentru Sanatate, dar si taieri de fonduri pentru Educatie, Cultura, Agricultura si Justitie.

Surse oficiale au declarat recent pentru MEDIAFAX ca Guvernul va opera pana la finele lunii noiembrie o rectificare bugetara negativa, prin care va taia din alocari la majoritatea institutiilor, Ministerul Sanatatii fiind printre putinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor.

In privinta administrarii banilor din bugetul Sanatatii, Ritli Ladislau a indicat ca in 2012, se vor suplimenta fondurile Casei Nationale de Asigurari cu 15%. Prezent la Forumul de Sanatate, Ministrul a vorbit si despre coplata, precizand ca nu se urmareste neaparat suplimentarea fondurilor sanatatii prin introducerea acestei taxe.

"Rolul ei este de dirijare, de moderare a pacientului catre serviciile ambulatorii. Nu asteptam venituri foarte mari pentru ca aceasta este modica, insa fondurile intr-adevar vor fi folosite in sistemul sanitar", a explicat Ritli Ladislau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.