Cinci dintre membrii retelei de trafic de persoane cu ramificatii in Franta, care au fost ridicati in urma descinderilor de luni din Valea Jiului, au fost retinuti de procurorii Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, urmand sa fie dusi in instanta cu propunerea de arestare preventiva.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea, a declarat, marti, ca procurorii au retinut cinci dintre persoanele acuzate ca fac parte dintr-o retea de trafic de persoane, trafic de minori, prostitutie si proxenetism, scrie MEDIAFAX.

Chicea a spus ca pentru cele cinci persoane - un barbat si patru femei - autoritatile franceze au emis mandate de arestare europene, sub acuzatiile de trafic de persoane, participarea la un grup infractional organizat si proxenetism.


Potrivit sursei citate, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia i-a retinut pe cei cinci suspecti pentru 24 de ore si urmeaza sa-i prezinte, marti, Curtii de Apel Alba Iulia cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Mihaela Chicea a precizat ca instanta urmeaza sa se pronunte si asupra mandatelor europene de arestare emise la solicitarea autoritatilor franceze.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a informat, luni, ca s-au desfasurat 27 de perchezitii simultane in Petrosani si in Franta, intr-un caz de trafic de carne vie, fiind vizate mai multe persoane acuzate de catre autoritatile judiciare franceze de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de persoane.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infractional organizat au obtinut beneficii financiare substantiale din racolarea mai multor tinere, o parte dintre acestea minore, pe care le-au obligat la practicarea prostitutiei in diverse zone din Paris.

Parchezitiile de luni, la care au participat si doi politisti de la Politia Judiciara din Paris si un atasat al Ambasadei Frantei, au avut loc in Valea Jiului, iar in urma acestora au fost ridicate cinci persoane.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...

Seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) Alba Iulia, comisarul sef Traian Berbeceanu, declara ca simultan au avut loc 20 de perchezitii la Paris, fiind vizati 30 de membri ai acestei grupari infractionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.