Angajatii care au lucrat in schimbul de noapte la fabrica Nokia din Jucu au intrerupt activitatea pentru cateva zeci de minute in semn de solidaritate cu un coleg acuzat de firma de paza ca ar fi vrut sa fure baterii de telefoane mobile.

Unul dintre angajatii fabricii, Bogdan Colceriu, a declarat, marti, ca un coleg al sau din schimbul de noapte a fost scos din fabrica dupa miezul noptii de catre agentii firmei de paza Securitas, desi reprezentantii Serviciului de Resurse Umane al fabricii ii permisesera acestuia sa intre in schimb, informeaza MEDIAFAX.

"Un angajat de pe linia de productie de la fabrica, Iulian Chira, din Dej, fost dat afara din fabrica dupa miezul noptii si trimis acasa de catre agentii de paza de la Securitas. Noi am intrerupt activitatea in semn de solidaritate cu el si de protest fata de acest abuz. Colegul nostru a fost acuzat ca ar fi vrut sa fure baterii de telefon, dar nu s-a dovedit nimic, iar de la Resurse Umane i-au permis sa intre in schimb. Adica Nokia ii da voie sa lucreze si vine firma de paza si il scoate afara? Nu se poate asa ceva”, a spus Colceriu.

La insistentele angajatilor, in jurul orei 03.40, directorul de productie al fabricii, Florin Tulcan, a intervenit, astfel ca angajatul scos din fabrica a fost readus in unitate, reluandu-si activitatea.

Potrivit sursei citate, conflictul ar fi izbucnit duminica, atunci cand agentii de paza ar fi gasit mai multe baterii de telefoane mobile ascunse intr-o imprimanta si l-au acuzat pe Chira ca ar fi vrut sa le fure, dar acesta a negat.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfarsitul lunii septembrie, sa inchida fabrica de la Jucu (judetul Cluj), in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Procedurile de inchidere a fabricii sunt derulate pana la finele anului, un numar total de 2.200 angajati pierzandu-si locurile de munca.

Nokia a inceput productia de telefoane mobile la Jucu in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.