Conform unui studiu nou, oamenii care merg la dentist pentru a-si curata dintii isi imbunatatesc sanatatea inimii si a sistemului cardiac.

Studiul a fost realizat de medici din Taiwan pe un esantion de 100.000 de indivizi care nu aveau vreo predilectie pentru boli sau afectiuni cardiace. Cei care isi curatau dintii la dentist de cel putin doua ori pe an, afisau un risc cu 24% mai mic de a face infarct si cu 13% mai mic de a avea un atac vascular, in comparatie cu cei care apelau la detartraj doar o data la doi ani.

Curatarea dintilor profesionista incetineste dezvoltarea bacteriilor din cavitatea bucala. Aceste bacterii pot provoca inflamarea care dauneaza sistemului cardiac.

Rezultatele nu sunt surprinzatoare, din moment ce au existat multe studii pana acum care sa demonstreze asocierea dintre inflamare si boli ale inimii. Inflamarea cronica se poate reduce datorita detartrajului ” a declarat pentru USA Today doctorul Lawrence Phillips, profesor asistent in divizia de Cardiologie a Centrului Medical NYU Longone.

Autorii studiului au precizat ca nu s-a tinut cont de alti factori de risc ai bolilor cardiace, precum greutatea sau statutul de fumator/nefumator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.