Campania VoceaPacientului.ro vrea sa scoata in evidenta profesionistii din domeniul medical care au inregistrat succese in tratamentul diabetului.

Pe 14 noiembrie este Ziua Mondiala a Diabetului, prilej cu care se organizeaza pe tot mapamondul diferite actiuni sociale care sa ofere publicului larg o intelegere mai buna a diabetului si sa promoveze nevoia unei alimentatii sanatoase.

Campania nationala VoceaPacientului.ro „Invingator in lupta cu boala”, stimuleaza postarea pe site-ul VoceaPacientului.ro a cazurilor fericite in care pacientul impreuna cu profesionisti in domeniul medical au reusit sa infranga sau sa tempereze diverse afectiuni. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a venit randul Diabetului Zaharat.

Persoanele care sufera de diabet sau care au pe cineva in familie cu aceasta afectiune, sunt incurajate sa posteze povestea lor pe VoceaPacientului.ro.

La Craiova, Ziua Mondiala a Diabetului este sarbatorita prin organizarea unor manifestari stiintifice, prin testari gratuite ale glicemiei, un mars al biciclistilor etc.

In Romania, diabetul afecteaza peste 1 milion de persoane. Aproximativ 2.800 sunt copii, iar numarul lor este in crestere, ca urmare a stilului de viata nesanatos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.