Ministerul Educatiei solicita cercetarea penala a 134 de cadre didactice din judetele Mehedinti si Ilfov.

Corpul de control al MECTS a solicitat inspectoratelor scolare din Mehedinti si Ilfov sa sesizeze procurorii pentru a cerceta 134 de cadre didactice, legat de fraude constatate la bacalaureat, alte 38 urmand sa fie cercetate disciplinar. Solicitarea este rezultatul unei ample actiuni de control in mai multe unitati de invatamant.

In Mehedinti, corpul de control al MECTS a solicitat Inspectoratului Scolar al Judetului Mehedinti sa sesizeze procurorii pentru cercetarea a 72 de cadre didactice, pentru fraude, a declarat ministrul educatiei Daniel Funeriu pentru MEDIAFAX. Alte 24 de cadre didactice urmeaza a fi cercetate disciplinar.

In Ilfov, solicitarea pentru sesizarea procurorilor s-a facut pentru 62 de profesori, iar alti 14 vor fi cercetati doar disciplinar.

Actiunile de control au mai vizat si colegiul Sf. Sava din Bucuresti, doua licee din Giurgiu, trei unitati de invatamant din Teleorman si cinci din Constanta.

In plus, echipa MECTS a facut inspectii de specialitate la nivel prescolar intr-o scoala din Buftea si a dispus monitorizarea procesului instructiv-educativ de catre inspectorul scolar in trei unitati din judetele Ilfov si Calarasi si municipiul Bucuresti, precum si intr-o unitate de invatamant din Giurgiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.