Multe produse care se promoveaza ca fiind traditionale induc consumatorii in eroare, avertizeaza ANPC.

Presedintele Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorilor, Constantin Cerbulescu, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca in ultima perioada s-a constatat la comercializarea produselor alimentare utilizarea excesiva, pana la derizoriu, a termenilor "traditional", "traditionalitate", "reteta traditionala", "traditie".

"Am gasit parizer ca la bunica. Am avut si eu bunica, si nu facea parizer. Bunicile nu fac parizer cu fel de fel de stabilizatori si benzoati", a declarat Cerbulescu, citat de MEDIAFAX.

Cerbulescu a mai oferit ca exemple produse precum "fasole bob gustos", adusa din China si ambalata in Romania sau salam de casa si carnati afumati, vandute ca fiind "traditionale" fara a fi inregistrate. Genul acesta de nereguli au fost gasite la 73% dintre cei 400 de comercianti verificati intre 13 si 21 octombrie.

In timpul controlului national facut in acea perioada, inspectorii ANPC au verificat aproximativ 610 tone de produse alimentare vandute ca "produse traditionale", din care 594 de tone (97%) nu se incadrau in prevederile legale privind protectia consumatorilor.

533 de kilograme de produse alimentare au fost retrase, iar alte 25.109 kilograme au fost oprite din comercializare pana la solutionarea neregulilor. Seful ANPC a tinut sa sublinieze ca aceste produse s-au gasit in supermarket-uri, magazine proprii ale fabricilor si la targurile traditionale de produse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.