Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri finantarea din bani publici a festivitatilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Pe 1 Decembrie 2011 se implinesc 93 de ani de la Marea Unire. Cu ocazia Zilei Nationale de anul acesta, Guvernul va finanta cu 800.000 de lei festivitatile din orasul unde s-a realizat Marea Unire in 1918. Prefectura judetului Alba va primi jumatate din suma, iar cealalta jumatate se va acorda municipalitatii.

Banii provin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, relateaza MEDIAFAX.

Stefan Bardan, prefectul de Alba, a afirmat ca autoritatile judetene si locale au inceput pregatirea manifestarilor care se vor desfasura la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Potrivit lui Bardan, la ultima intalnire de lucru care a avut loc la sediul Prefecturii a fost schitat deja un program al manifestarilor. Lista invitatilor pana la ora actuala ii include pe presedintele Traian Basescu si pe Regele Mihai.

"Dorim sa organizam niste manifestari reusite, care sa fie apreciate de cetatenii Alba Iuliei si nu numai. Vom avea, ca in fiecare an, actiuni si evenimente culturale, sportive, stiintifice, dar si concerte de folclor si spectacole pentru tineri", a afirmat prefectul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.