Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a lansat un site si o linie de asistenta telefonica pentru muncitorii romani din Spania.

Site-ul www.spania.ajutordeacasa.ro, lansat pe 2 noiembrie, se adreseaza mai ales muncitorilor plecati in Spania carora li s-au incalcat drepturile si au nevoie de asistenta.

Site-ul contine raspunsuri la intrebarile frecvente ridicate de romanii care muncesc in Spania, informatii legislative privind drepturile pe care acestia le au pe piata muncii spaniola, precum si un ghid care acopera complet tematica referitoare la relatiile de munca ale cetatenilor romani pe teritoriul Spaniei.

Lucratorii romani pot sa foloseaca numerele de telefon afisate pe site (0034 - 91.343.33.00 din Spania si 021- 9256 din Romania) pentru a solicita informatii sau a raporta abuzuri la linia speciala de asistenta telefonica. Aceasta a devenit operationala pe 6 octombrie 2011 si este administrata de o echipa de 15 specialisti de la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca.

Pe baza sesizarilor primite prin posta electronica sau la telefon, eventualele abuzuri si/sau incalcari ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.