Incendiile din zona montana numita Transalpina, aflata la granita dintre judetele Sibiu, Alba si Valcea, au fost lichidate, marti dimineata, pompierii stabilind ca suprafata totala afectata de flacari este de peste 72 de hectare.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu, Laurentiu Atanasiu, incendiile din zona montana numita Transalpina, aflata la granita dintre judetele Sibiu, Alba si Valcea, au fost lichidate, marti dimineata, fortele de interventie intorcandu-se de pe munte.

"Incendiile au fost lichidate in aceasta dimineata (marti dimineata - n.r.) si s-a dispus intoarcerea echipelor de interventie de pe teren. Intreaga interventie a fost destul de dificila si din cauza conditiilor in care s-a lucrat, pe noapte, frig, vant si temperaturi foarte scazute. A fost si o suprafata mare care a trebuit acoperita", a declarat Laurentiu Atanasiu, citat de MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in urmatoarele zile zona montana va fi in continuare supravegheata de catre patrule care vor urmari ca focul sa nu se reaprinda.

Retail jobs

"In fiecare punct de incendiu vor fi patrule de patru oameni care vor supraveghea zona. Aceste patrule se vor schimba la fiecare 12 ore", a adaugat Atanasiu.

Potrivit datelor oficiale ale ISU Sibiu, la lichidarea incendiilor s-a constatat ca suprafata totala afectata este de peste 72 de hectare.

In incendii au ars padure, litiera, resturi vegetale, resturi de trunchiuri si gol alpin.

In urmatoarele zile, reprezentantii ISU Sibiu vor coordona o ancheta pentru a stabili cauzele declansarii incendiilor. Variantele luate in calcul sunt fie neglijenta unor turisti sau ciobani, fie foc pus intentionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.