Daca in urma cu 6 luni angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei.

Peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa.

Recent, 849 de respondenti ne-au descris cum arata pauza lor de masa:

  • 46% mananca o masa calda insotita de discutii amicale alaturi de colegi
  • 22% isi iau o pauza scurta de mancat cateva sandvisuri pe fuga
  • 17% mananca la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru
  • 11% nu isi iau pauza de masa
  • 4% nu ales niciuna din optiunile mentionate

Observam ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa. Pe langa impactul principal asupra sanatatii, lipsa unei pauze de masa isi lasa amprenta si asupra productivitatii si eficientei la job, deci fugi sa iti iei pranzul!
Retail jobs

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Acest sondaj nu este stiintific si reflecta doar opiniile utilizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.