Daca in urma cu 6 luni angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei.

Peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa.

Recent, 849 de respondenti ne-au descris cum arata pauza lor de masa:

  • 46% mananca o masa calda insotita de discutii amicale alaturi de colegi
  • 22% isi iau o pauza scurta de mancat cateva sandvisuri pe fuga
  • 17% mananca la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru
  • 11% nu isi iau pauza de masa
  • 4% nu ales niciuna din optiunile mentionate

Observam ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa. Pe langa impactul principal asupra sanatatii, lipsa unei pauze de masa isi lasa amprenta si asupra productivitatii si eficientei la job, deci fugi sa iti iei pranzul!

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Acest sondaj nu este stiintific si reflecta doar opiniile utilizatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.