Incendiul a inceput in urma cu mai multe zile, in apropierea comunei Parva, insa recent a scapat de sub controlul autoritatilor locale.

In dimineata zilei de marti, ISU Bistrita-Nasaud au trimis la locul incendiilor 22 de ofiteri si subofiteri care sa ajute la stingerea incendiului.

Lor li se alatura alti 30 de localnici si pompieri voluntari, care se lupta cu flacarile la o altitudine de 1600 de metri. Pana in prezent, incendiul a afectat 24 de hectare de padure, relateaza MEDIAFAX.

"Incendiul a izbucnit in urma cu cateva zile la Varful Caldarusei, situat la 1.600 de metri altitudine, unde flacarile s-au intins pe 17 hectare, si la Izvorul Comarnicilor, unde sunt afectate sapte hectare de teren. Este o zona greu accesibila, nu se poate merge cu masini, doar pe jos. Oamenii intervin cu unelte, sapa santuri si incearca sa opreasca extinderea flacarilor. Este afectata padurea comunei noastre, din fericire, doar o plantatie de puieti. Nu au ajuns flacarile pana la padurea mare si speram sa nici nu ajunga", a declarat Gheorghe Stelian, primarul comunei Parva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.