Peste 88% dintre romani ar accepta un loc de munca pentru care sunt supracalificati, conform unui sondaj realizat recent de Myjob.

Motivele invocate sunt lipsa de alte oferte (33%) si posibilitatea de a invata lucruri noi (56%).

Doar 5% dintre respondenti au raspuns ca nu ar accepta sub nicio forma un post sub nivelul lor de calificare, deoarece nu vor un salariu mai mic. 6% dintre ei considera ca acceptarea unui asemenea post ar reprezenta un pas inapoi in cariera lor.

65% dintre companiile care au participat la sondaj isi doresc angajati supracalificati, cu conditia sa fie motivati sa lucreze, chiar si daca incep “de jos”. 15% dintre companiile care au participat la sondaj nu ar angaja oameni supracalificati din exact acelasi motiv, deoarece considera ca nu ar fi suficient de motivati.

“Un candidat supracalificat poate sa fie o nestemata pentru o organizatie. Ca sa fie considerat astfel, candidatul trebuie sa isi doreasca cu adevarat sa lucreze pentru acel angajator, acesta fiind principalul factor motivator. De partea cealalta, angajatorul ar trebui sa ii creeze un plan de cariera clar si realist, pentru a nu-l transforma intr-un angajat demotivat pe termen lung ”, spune Anca Tomoroga, Strategic HR Manager la Myjob.ro.

Sondajul Myjob.ro a fost realizat in perioada 10-30 octombrie 2011 la nivel national, pe un esantion reprezentativ de 2849 de persoane şi 152 de companii. Dintre respondenti, 54% sunt barbati si 46% femei. Domeniile in care activeaza sunt vanzari (12,11%), comert (6,26%), constructii (5,73%), productie (5,53%), inginerie (4,74%) si contabilitate (4,47%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.