Un inginer din Deva, Corneliu Birtok-Baneasa, intentioneaza sa intre pe piata piselor auto cu un filtru de aer care creste puterea motorului cu pana la 10% si reduce consumul de carburant cu 10-15%, dispozitiv inventat si brevetat de el, si premiat la saloane internationale de inventica.

"Lucrez in asociere cu mai multe firme pentru realizarea unui stoc de aproximativ 200 de filtre supraaspirante, dupa care voi solicita Registrului Auto Roman certificatul de omologare pentru acest produs. Sper ca pana la sfarsitul anului sa finalizam toate procedurile de aplicare catre Registru, dupa care vom trece la productia de serie, pentu piata libera. Putem incepe productia imediat ce vom obtine aprobare de la autoritati, intrucat liniile de de fabricatie sunt deja puse la punct", a declarat Birtok-Baneasa, potrivit Wall-Street.ro.

El a explicat ca, pe langa functia principala de filtrare, produsul sau creste viteza aerului absorbit, preraceste aerul si mareste coeficientul de umplere al filtrului.

Citeste articolul complet pe Wal-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.