Intreaga retea de metrou, care cuprinde 49 de statii, va avea pana la mijlocul anului viitor lifturi pentru persoanele cu dizabilitati, pana in prezent fiind montate ascensoare in 12 statii, a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

"La sfarsitul anului trecut am dat in folosinta toate scarile rulante, iar anul acesta am continuat investitia de 27,3 milioane euro pentru a monta lifturi. Astazi avem 12 statii cu lifturi, la care se vor adauga 11 pana la finele anului. Restul vor fi montate anul viitor", a mentionat Boagiu, citata de MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor si directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, au vizitat vineri santierul Magistralei V de metrou Drumul Taberei-Eroilor, care va fi deschis circulatiei in prima parte a anului 2015.

Metrorex are in executie investitii de 1,3 miliarde euro si pregateste un proiect-pilot pentru Autoritatea Metropolitana de Transport, prin care sa se dea in folosinta centura feroviara a Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.