Editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, care a inceput pe 3 noiembrie, gazduieste, alaturi de standul Romaniei, o serie de standuri de prezentare a unor destinatii si obiective turistice romanesti, participarea fiind finantata din fonduri europene.

Standul Romaniei este amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pe o suprafata de 100 mp, iar vizitatorii vor putea primi informatii despre principalele destinatii si produse romanesti promovate.

De asemenea, prin prezenta la aceasta manifestare, MDRT urmareste informarea vizitatorilor cu privire la programele de promovare si dezvoltare turistica derulate de minister, precum si furnizarea de informatii privind clasificarea si autorizarea in domeniu.

Actiunea face parte din planul anual de promovare a turismului romanesc si este eligibila din fondurile europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica. Operatiunea se deruleaza prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.3 „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

Destinatiile romanesti sunt promovate la acest targ si in standurile amenajate de autoritatile publice locale sau de asociatiile de promovare turistica.
Acestea au accesat fonduri europene pentru a finanta proiecte prin care promoveaza anumite zone sau obiective turistice romanesti, proiecte care includ participarea la targuri de profil, precum cel de la ROMEXPO.

Este vorba de un numar de 23 de beneficiari ai proiectelor finantate prin Programului Operational Regional. Astfel, 4 consilii judetene, 10 primarii, 8 organizatii non-guvernamentale si 1 asociatie au inchiriat 33 de standuri in cadrul spatiului expozitional.

Targul de Turism al Romaniei se adreseaza autoritatilor si asociatiilor profesionale din turism, agentiilor de turism si turoperatorilor, statiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor si companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor si publicatiilor din turism.

Targul este deschis intre orele 10:00–18:00 in intervalul 3-5 noiembrie, respectiv 10:00–16:00 duminica, 6 noiembrie, in ultima zi a manifestarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.