Circa 19,59 milioane de persoane din Romania au fost recenzate in cadrul Recensamantului 2011, la finalul celor 12 zile, potrivit datelor INS.

In perioada 20-31 octombrie au fost recenzate 8,38 milioane de locuinte.

Potrivit unei declaratii de presa numarul de persoane recenzate nu cuprindepersoanele care s-au autorecenzat, cele din spatiile colective de locuit, persoanele recenzate prin structurile MapN, MAE, MAI si ale altor institutii de profil.

Totusi aceasta cifra cuprinde o parte din persoanele plecate din tara pentru o perioada indelungata (respectiv cele declarate de unul dintre membrii gospodariei din tara).

“Asadar, orice comparatie intre informatiile difuzate astazi si datele oficiale privind populatia stabila a Romaniei, rezultate in urma precedentelor recensaminte de populatie, din 1992 sau 2002, sunt lipsite de relevanta”, afirma Institutul National de Statistica intr-un comunicat.

In urma prelucrarii datelor, INS va publica datele provizorii privind populatia stabila la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor, iar datele preliminare in perioada aprilie-mai 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.