Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, i-a indemnat, sambata, la Bistrita, pe fermierii prezenti la Targul Oierilor sa nu cedeze presiunilor si sa nu vanda terenurile agricole "oricui si cu oricat", pentru ca acestea sunt si vor ramane valoroase.

Valeriu Tabara le-a spus fermierilor prezenti la a XIV-a editie a Targului Oierilor, desfasurata in Complexul Heidenfeld de la Viisoara, ca suprafetele cumparate de straini sunt intre 700.000 si 800.000 de hectare.

"Este mult. Ceea ce este foarte important e ca cele mai mari suprafete s-au cumparat din 2010 spre 2011 incoace. Aceasta presiune continua, nu intamplator spuneam ca trebuie sa aveti cea mai mare grija. Spuneam si in 1994-1995, terenurile nu se vand oricui, oricum si cu oricat, pentru ca ele sunt valoroase, iar terenurile agricole in viitor vor fi si mai valoroase. Pamanturile care produc valoare vor ramane valoroase. Pastrati-le si eventual cresteti si sistemul de ferme, poate adunati pamanturile la un loc", a sugerat Valeriu Tabara, potrivit Wall-Street.ro.

Tabara a spus ca in Transilvania inca exista rezerve mari de folosire a materiei prime si sunt extrem de multe terenuri care nu au fost cosite, nu se valorifica iarba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.