Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca soferii care vor fi descoperiti in trafic circuland cu cauciucuri neadaptate conditiilor de iarna pe tronsoane cu gheata, polei sau zapada vor fi amendati, ea precizand ca sunt acceptate cauciucuri de iarna sau all seasons.

Ministrul Transporturilor a spus ca a propus spre aprobare o lege, care a fost acceptata, nu in forma propusa initial, si care prevede modul in care trebuie echipate autovehiculele pentru circulatia in conditii de iarna.

"Atunci cand un conducator auto este identificat in trafic ca circula fara cauciucuri adaptate conditiilor de iarna pe tronsoane pe care exista zapada sau gheata suporta rigorile legale. Cauciucurile sunt atat cele de iarna, cat si cele all seasons care pot fi folosite si iarna si vara", a spus ministrul. [Oficial: Guvernul obliga soferii sa foloseasca anvelope de iarna]

Anca Boagiu a subliniat ca aceasta prevedere are in vedere siguranta cetateanului in trafic, precizand, fara sa dea exemple, ca de curand s-a vazut ce inseamna sa nu fii echipat corespunzator.

"Din pacate, ne si place viteza in Romania chiar daca avem restrictii", a spus Boagiu, citata de MEDIAFAX.

Ea a atras atentia ca restrictiile de viteza pe drumurile publice trebuie respectate intrucat au ca scop protejarea participantilor la trafic.

Controalele incep de la 1 noiembrie.

Citeste si: T0p 10 anvelope de iarna


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.