Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, vineri, ca autoritatile judetene negociaza cu oficialii Nokia acordarea a 20 - 30 de salarii compensatorii pentru angajatii fabricii din Jucu care urmeaza sa fie disponibilizati.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat, presei, la finalul sedintei CJ Cluj, ca, in paralel cu negocierile purtate de institutie cu reprezentantii Nokia, au loc discutii intre sindicalisti si oficialii companiei finlandeze.

"Am avut o discutie cu un vicepresedinte Nokia la nivel european, cu care am discutat probleme ce tin de protectia sociala a angajatilor care urmeaza sa fie disponibilizati de la fabrica din Jucu. Nokia doreste sa gaseasca o solutie de acordare a salariilor compensatorii. Noi negociem cu ei acordarea a 20 - 30 de salarii compensatorii, avand in vedere faptul ca acestea nu sunt cuprinse in contractul colectiv de munca si nu exista obligativitatea de a le acorda. Nokia a avut deschiderea de a colabora cu noi si de a face asta. Vom vedea cate salarii obtinem. In paralel, sindicatele negociaza si ele acordarea de salarii compensatorii", a spus Alin Tise, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, acordarea de salarii compensatori face parte din programul mondial al Nokia de protectie sociala in cazul unor disponibilizari.


"In baza acestui program al Nokia si-au manifestat disponibilitatea de a acorda salarii compensatorii pentru angajatii de la Jucu. Raman de vazut suma si cuantumul. Noi discutam cu cei de la Nokia pentru a ajuta sindicatele", a afirmat Tise.

Liderul Sindicatului "Nokia Metal" din cadrul fabricii din Jucu, Valentin Ilcas, a declarat ca nu vrea sa comenteze afirmatiile presedintelui CJ Cluj legate de cuantumul salariilor compensatorii.

"Nu doresc sa comentez afirmatiile domnului Tise. Noi, sindicatele, continuam negocierile cu reprezentantii Nokia privind acordarea salariilor compensatorii. Speram sa finalizam discutiile in 3 noiembrie", a spus Ilcas.

Citeste si:
Darius Valcov, despre cota de 10% la disponibilizari: Este o inventie
Darius Valcov, despre cota de...

Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.