Apar in sfarsit din ce in ce mai multe clinici specializate pe anumite domenii! Varicele afecteaza 30% din populatia Romaniei. Din acest motiv, apar si clinicile medicale specializate care se ocupa strict de problemele de flebologie.

In luna februarie se anunta la Bucuresti deschiderea unei clinici specializate de flebologie si chirurgie vasculara de catre renumitul diagnostician Dr. Philippe Blanchemaison. In primele luni ale anului 2011 Clinica Vascul Arte incepea primele consultatii. Deoarece varicele sunt o problema cu care se confrunta tot mai multi dintre romani, ne-am propus sa aflam de la expertii vasculari care sunt cifrele in Romania comparativ cu alte tari din vestul Europei.

Studiile europene ne arata ca in fiecare tara aproximativ 40% din populatie este afectata de probleme vasculare, iar din acestia un procent de 30% ar avea nevoie de o interventie imediata pentru eliminarea bolii varicoase.

Dr. Rene Milleret, medic chirurg in cadrul clinicii Vascul Arte declara “ca in Franta comparativ cu Romania, pacientii sunt operati din timp, pe cand in Romania, pacientii asteapta ca starea sanatatii sa li se agraveze. Posibil ca una dintre cauze sa fie datorata si sistemului, deoarece noile solutii de interventie cum ar fi laserul, scleroterapia ecoghidata sau operatia cu vapori sau cu radiofrecventa nu sunt inca rambursate de Casa de Asigurari de Sanatate, iar in sistemul sanitar solutia inca practicata universal este strippingul, ce lasa urme in timp pacientilor. In plus, strippingul este o interventie dureroasa cu un timp de recuperare mai indelungat ce impune spitalizare. Am remarcat ca un numar ridicat de pacienti care vin sa consulte un medic in sistemul privat, prefera totusi interventiile moderne care dau o buna alternativa fata de vechile metode. Noile solutii de tratament confera un rezultat exceptional, sunt mai putin traumatizante si cu timpi de recidiva a bolii varicoase mai indelungat!”

Boala varicoasa recidiveaza din pacate, atata vreme cat este mostenire genetica. Nu s-a putut descoperi stiintific inca de ce recidiveaza. Dar in acest moment, timpii de recidiva sunt mult mai indelungati. Daca in urma cu 15 – 20 de ani, boala varicoasa recidiva la 3 – 4 ani in medie, cu ajutorul noilor tehnologii perioada de recidiva este mult mai lunga. Desigur, exista si solutii de tratament preventive si post operatorii cum ar fi ciorapii de compresie sau noul dispozitiv Veino Plus, care stimuleaza circulatia sanguina in tratamentul insuficientei venoase.

In Romania, desi un procent ridicat din populatie sufera de aceasta boala, numarul specialistilor care efectueaza operatiile moderne este limitat. Un numar redus de chirurgi executa operatii cu laser sau radiofrecventa. Noile tehnologii fac ca interventiile prezente sa se desfasoare sub anestezie locala si sa dureze cateva zeci de minute pentru persoanele suferinde. Pacientul supus unei interventii moderne paraseste clinica in aceeasi zi la numai 2 ore dupa interventie, si isi poate relua activitatea cotidiana de a doua zi dupa interventie.

Excelenta medicala in preventia vasculara!

Alternativa la stripping, care e metoda cea mai folosita, in sistemul privat, la clinicile vasculare specializate, cum ar fi clinica Vascul Arte din Bucuresti, pacientul este mai intai supus unei ecografii amanuntite la membrele inferioare, dupa care i se recomanda tratamentul ideal.

“Sunt foarte multi pacienti care pot ocoli interventia chirurgicala, dar trebuie sa trateze problema lor de sanatate cu seriozitate! Astazi avem la dispozitie atat o vasta gama de ciorapi medicinali cat si medicamentoasa. Scleroterapia este una dintre cele mai eficiente solutii preventive pentru combaterea bolii varicoase! In plus, aceasta inlatura orice discomfort estetic al pacientului! Asa numitele “vene sparte” pot disparea cu succes in urma interventiilor de scleroterapie corect executate de catre chirurgul vascular. In plus, sunt interventii minim invazive”, declara medicul Toni Feodor, unul din membrii de conducere ai clinicii Vascul Arte.

Servicii de excelenta medicale, accesibile oricarui roman!

Dispusa pe 4 etaje, fiecare etaj dedicat anumitor interventii, clinica Vascul Arte ofera servicii de lux la preturi pe care si le poate permite orice roman.

Citeste si:
Medic: De la niste banale varice putem ajunge la tromboza sau...
Medic: De la niste banale...

“La clinica Vascul Arte nu ne-am propus sa fim selectivi cu clientela, desi se practica la ora actuala aceasta idee! Ne dorim ca pacientii sa beneficieze de servicii de excelenta medicala si tehnologie de ultima ora, la preturi pe care orice roman si le poate permite. Politica noastra de preturi vine in intampinarea problemelor romanilor si au menirea de a acoperi pretul produselor sterile, de unica folosinta, pe care le utilizam fiecarui pacient!”

Angajamentul nostru fiind de a NU RESTILIZA NICIODATA nici un produs de unica folosinta, de aceea nu se poate cobora sub un anumit pret costul interventiei, cum altii sunt tentati sa o faca. Cand este vorba de sanatatea noastra, primeaza calitatea serviciului medical pe care il primim, avand in vedere ca sanatatea noastra este o investitie in noi insine. Si in plus, echilibrul nostru cotidian incepe de la starea de bine pe care o avem in primul rand in cele 2 picioare pe care ne desfasuram activitatea zi de zi!”, a adaugat Dr. Toni Feodor.

Citeste si:
9 remedii naturale impotriva varicelor
9 remedii naturale impotriva...

Preturile pentru o interventie sunt variabile in functie de tehnologia care este aplicata fiecarui pacient. Cel mai mare numar de interventii minim-invazive moderne la ora actuala sunt scleroterapiile, scleroterapiile ecoghidate, operatiile cu laser, cu vapori, flebectomia, crioterapia, urmate de interventiile cu radiofrecventa, cea din urma avand costurile cele mai ridicate datorita pretului de achizitie pe care clinicile il platesc pentru tehnologie si cateterele de unica folosinta.

In cadrul clinicii Vascul Arte exerseaza activitatea specialisti europeni ca Dr. Rene Milleret, doctor care a participat activ la dezvoltarea solutiei de operare cu masina cu vapori de abur, o noua tehnologie termica care este folosita pentru eliminarea varicelor. Solutiile de tratament moderne minim-invazive functioneaza pe principiul cateterizarii venelor si pe tratarea lor cu caldura. Astfel sistemul venos bolnav este eliminat prin fibrozare.

De la deschiderea clinicii pana in momentul de fata aproximativ 500 de romani au avut acces la serviciile de excelenta medicala aduse pe piata de clinica Vascul Arte, la care au contribuit politica de reduceri acordate pensionarilor (20%), categoriilor sociale de persoane active cu grad ridicat de risc datorita locului de munca in care lucreaza (15%) si studentilor (10%).

Citeste si:
Aparitia varicelor: Cele mai comune cauze
Aparitia varicelor: Cele mai...

“In afara persoanelor varstnice, noi am remarcat un procent ingrijorator in randul tinerilor afectati de boala varicoasa, cel putin 20% din clientii vostri fiind persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani”, a adaugat dr. Gabriela Popescu, chirurg vascular in cadrul clinicii Vascul Arte.

Clinica Vascul Arte urmeaza sa isi dezvolte activitatea si prin alte specialitati medicale.

In particular, in ceea ce priveste flebologia,Vascul Arte are un NOU proiect apropiat, introducerea in Romania a STENT-ului venos, pentru tratamentul stenozelor venoase congenitale sau aparute dupa un proces tromoboflebitic. STENT-ul este indicat la pacientii cu ulcere varicoase netratabile sau rezistente la tratament clasic sau la pacientii cu varice recidivate la care se evidentiaza o ingustare a venelor profunde.

Aceasta noua metoda vine in sprijinul pacientilor cu risc de amputatie. In momentul de fata, romanii care necesitau o asemenea interventie faceau apel la unul dintre putinele centre de profil din Franta, Italia, sau Germania. In cel mai scurt timp, aceasta interventie se va putea executa si la Bucuresti.

Citeste si:
80% dintre femeile cu varste intre 10 si 30 de ani sufera de varice!
80% dintre femeile cu varste...

Mai multe detalii se pot afla de la numarul de telefon 021 230 18 08 sau adresa de web www.vascularte.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.