Cantaretul de muzica populara Gheorghe Turda a fost colaborator al fostei Securitati, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Magistratii instantei supreme au respins, marti, definitiv, recursul lui Gheorghe Turda impotriva unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti din iunie 2010, prin care a fost constatata calitatea acestuia de colaborator al fostei Securitati.

Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti, in octombrie 2009, sa constate ca Gheorghe Turda a colaborat cu fosta Securitate. In iunie 2010, Curtea de Apel Bucuresti a admis actiunea CNSAS.

Decizia a fost contestata de Gheorghe Turda la instanta suprema, care in 25 octombrie i-a respins recursul, mentinand astfel decizia Curtii de Apel Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

In varsta de 63 de ani, cantaretul de muzica populara Gheorghe Turda este originar din Sapanta, Maramures. Gheorghe Turda are grad de general de brigada si a fost verificat de CNSAS pentru ca a ocupat functia de director al Centrului Cultural National din cadrul Ministerului de Interne.

In 2008, printr-un decret prezidential, Gheorghe Turda a fost inaintat in gradul de general de brigada in rezerva.

In 1997, Gheorghe Turda a fost numit cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, iar in 2011 a primit acelasi titlu din partea autoritatilor bucurestene. Totodata, Gheorghe Turda a fost decorat cu Ordinul "Virtutea Militara" in gradul de Cavaler cu insemn pentru militari, in 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.