Pensionarii vor da in judecata Guvernul daca ingheata pensiile in 2012, acest lucru fiind contrar legislatiei in vigoare, a declarat presedintele Federatiei Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu.

"Guvernul a avut grija sa ne pregateasca din vreme despre inghetarea pensiilor, sa ne spuna pe diverse voci ca este imposibila indexarea pensiilor anul viitor. Vom da Executivul in judecata si cu decizia instantelor romanesti vom merge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO)", a spus Preda Nedelcu, citat de MEDIAFAX.

Liderul pensionarilor a spus ca, la inceputul lunii noiembrie, va avea loc o intalnire a tuturor presedintilor federatiilor pensionarilor, in urma careia vor fi luate decizii concrete.

Nedelcu a subliniat ca Federatia Europeana a Pensionarilor va cere tuturor guvernelor Uniunii Europene sa nu adopte masuri care sa inrautateasca situatia pensionarilor, precizand ca in nicio tara europeana nu au fost micsorate pensiile.

Guvernul ia in calcul elaborarea unui proiect de buget pentru anul viitor care sa nu includa nicio majorare de salarii si pensii cel putin pana in al doilea semestru din 2012, datele economice urmand sa fie reanalizate la finele lunii iunie pentru eventuale cresteri in partea a doua a anului viitor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.