Spitalul de Boli dermato-venerice "Scarlat Longhin" va fi inchis pana la sfarsitul anului, el fiind retrocedat de aproape sapte ani, iar personalul va fi transferat temporar la Spitalul "Victor Babes" pana la organizarea unei noi clinici intr-o alta unitate sanitara a municipalitatii.

"Din pacate, Municipalitatea, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale, nu mai poate face nicio investitie la Spitalul «Scarlat Longhin». Unitatea sanitara a fost retrocedata, iar acum ploua in saloane. Personalul va fi adus temporar aici, la Spitalul «Victor Babes»", a declarat, marti, primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea primei clinici de terepie intensiva deschisa in Spitalul de Boli infectioase si Tropicale "Victor Babes" din Capitala, scrie MEDIAFAX.

Edilul a spus ca reteaua de supraveghere a bolilor dermato - venerice a fost desfiintata cu ani in urma si nu se mai fac anchete epidemiologice. De aceea de multe ori cei infectati se trateaza individual, contactii acestora nefiind sub supraveghere medicala.

In prezent Spitalul de boli dermato venerice "Scarlat Longhin" are 90 de paturi, in majoritatea timpului aproape pline.

"In unitatea sanitara lucreaza 10 doctori , 4-5 cercetatori stiintifici. In total, in spital sunt angajate 120 de persoane, printre care medici, asistenti, dar si personal TESA", a mentionat directorul general al ASSMB, Marius Savu.

El a mai spus ca in majoritatea tarilor europene, tratamentele dermatologie sunt facute in ambulatoriul de specialitate si nu in spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.