Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca nu se vor taia sau impozita suplimentar pensiile si nici nu se vor reduce salariile.

De asemenea, intrebat de jurnalistii prezenti la declaratia de presa a acestuia in urma intrevederii pe care a avut-o cu membrii Guvernului, daca vor exista noi masuri de austeritate Basescu a afirmat ca vor exista reduceri de cheltuieli, fara a specifica provenienta acestora.

Trebuie gasite solutiile cu cel mai mic impact asupra populatiei pentru reducerea deficitului de buget de la 3%, asa cum este prevazut in proiectul de buget, sau mai mic. Eu iau in calcul un deficit bugetar de 1,7-1,5%, insa asta este doar o speranta. Guvernul trebuie sa analizeze unde sunt lucruri care pot fi explicate si facute. In niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau de salarii", a declarat presedintele Romaniei.

Astazi, ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat ca deocamdata se fac analize pe buget si a trimis catre Ministerul Finantelor o formula cu fara indexarea pensiilor.

Intrebata daca mesajul de prudenta maxima al premierului Emil Boc inseamna inghetarea pensiilor, Sulfina Barbu a raspuns ca deocamdata trebuie facute toate analizele pe ceea ce exista in buget si pe resurse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.