Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, intrebata daca in 2012 vor fi indexate pensiile, ca deocamdata se fac analizele pe buget, dar ca a trimis Ministerului Finantelor si varianta fara indexarea pensiilor.

Intrebata daca mesajul de prudenta maxima al premierului Emil Boc inseamna inghetarea pensiilor, Sulfina Barbu a raspuns ca deocamdata trebuie facute toate analizele pe ceea ce exista in buget si pe resurse.

"Nu pot sa va dau un raspuns concret pana cand nu vor fi conturate aceste concluzii, eu imi mentin declaratia ca am trimis si varianta fara indexarea pensiilor catre Ministerul Finantelor. Este o realitate, am spus-o de la inceput, sustin acest lucru in continuare. Este una dintre variante si cand vom finaliza discutiile cu Ministerul Finantelor vom iesi si vom explica", a precizat Sulfina Barbu.

  • Ce a vorbit cu Basescu?

Ea a spus ca intalnirea cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni a avut loc in contextul international actual, pentru a pregati programul Guvernului in perspectiva discutiilor cu FMI.

"In primul rand, vazand contextul international in care ne aflam, domnul presedinte a vrut sa aiba aceasta discutie cu reprezentantii Guvernului si reprezentantii BNR, pentru a pregati programul nostru, al Guvernului, atunci cand vom discuta cu FMI si domnia sa va iesi cu o declaratie in cursul dupa-amiezii", a spus Sulfina Barbu, transmite MEDIAFAX.

Ea a adaugat ca a fost o discutie de lucru si ca prioritatea zero este absorbtia fondurilor europene.

"Noi am avut o discutie de lucru. Fiecare dintre ministri au clar de lucru si dupa si inainte de aceasta discutie. Acum avem cateva date noi legate de contextul international", a adaugat Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.