Sanctiunile care au anuntate in cazul refuzului de participare la recensamantul populatiei din aceasta perioada sunt masuri de ultima instanta si nu pot fi aplicate de catre recenzori.

Potrivit Secretariatului Tehnic Central al Comisiei Centrale pentru Recensamentul Populatiei si al Locuintelor 2011, sanctiunile poti fi aplicate exclusiv de persoanele numite prin ordin de catre prefecti sau primari.

In acest sens, persoanele nu trebuie sa se teama ca vor fi sanctionate daca nu vor fi gasite acasa. Recenzorii trebuie sa faca mai multe vizite la fiecare adresa in vederea contactarii tuturor persoanelor, iar acestea sunt sfatuite sa aiba bunavointa de a gasi o modalitate prin care sa permita recenzarea lor.

Obiectul principal este obtinerea de informatii si recenzarea tuturor persoanelor si nu aplicarea de sanctiuni”, se arata intr-un comunicat remis 9AM. Afla care sunt intrebarile la care trebuie sa raspunzi.

Recensamantul Populatiei si al Locuintelor trebuie sa cuprinda intreaga populatie, indiferent de varsta. Prin urmare, toti copiii trebuie sa fie recenzati. Nu exista nici o restrictie de varsta in ceea ce priveste recenzarea, nici o legatura cu dreptul de vot, dreptul la munca sau cu alte drepturi limitate doar la anumite grupe de varsta.

Declararea capului gospodariei este prerogativa exclusiva a membrilor fiecarei gospodarii. Aceasta notiune este definita doar pentru scop statistic pentru a se putea determina si calcula numarul nucleelor familiale. Prin cap al gospodarie populatia trebuie sa inteleaga o persoana de referinta, fata de care se stabilesc relatiile de rudenie a tuturor membrilor gospodariei. Capul gospodariei poate fi orice membru al gospodariei in varsta de 18 ani si peste.

Descopera cum a decurs recensamantul in primele sale zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.