Premierul Emil Boc a afirmat, joi, la inaugurarea santierului Autostrazii Timisoara-Lugoj, ca pana la sfarsitul acestui an vor fi in circulatie "123 de kilometri de autostrada", din care pe 90 de kilometri se circula deja.

"Anul asta, pana la sfarsit, vom avea in circulatie 123 de kilometri de autostrada. Astazi, pe 90 deja se circula, cu cei 32 de kilometri de autostrada de la Arad la Timisoara vom avea, asa cum am spus, 123 de kilometri in circulatie pana la sfarsitul anului. Aceste lucruri nu pot fi contestate de nimeni, se pot vedea in teren si sunt o dovada a pragmatismului ministrului Transporturilor si a capacitatii lui de a aduce fonduri europene in Romania", a spus Emil Boc, relateaza MEDIAFAX.


El a precizat ca in prezent se poate circula pe 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, 17 kilometri de autostrada la Sibiu si 21 de kilometri din Autostrada Soarelui. Pe langa aceste tronsoane, Boc a spus ca exista mai multe drumuri in regim de autostrada.

"Mai sunt inca kilometri de drumuri in regim de autostrada: Chitila - Voluntari, 20 de kilometri la Bucuresti, o parte din centura Timisoarei - 13 kilometri, 13 kilometri din centura Ploiestiului, tot in regim de autostrada. Aceste lucruri nu pot fi contestate, sunt fapte", a afirmat Boc.

In momentul in care jurnalistii i-au spus ca tronsonul de centura al Timisoarei nu este in regim de autostrada, Boc a raspuns: "V-am spus ca sunt drumuri expres sau drumuri in regim de autostrada, nu le-am pus la cei 90 de kilometri de autostrada pe care se circula".

  • Atac la fostul guvern

Pe de alta parte, premierul a afirmat ca, daca fostul Guvern ar fi facut tot atatia kilometri de autostrada, traficul in Romania ar fi fost diferit.

"Daca in 2008 vechiul Guvern ar fi facut macar tot atatia kilometri (de autostrada - n.r.) am fi avut alt trafic, dar comparati: patru ani de mandat 2004-2008 - cinci kilometri de autostrada, doi ani de mandat - 90 de kilometri de autostrada in functiune, 120 pana la sfarsitul acestui an si aceste lucrari care au plecat la drum si in 2013 vor fi gata. Am recuperat o parte din intarzierile trecutului", a afirmat Boc.

Citeste si:
„Autostrada electrică” a Moldovei: Un retur Suceava-București, de...
„Autostrada electrică” a...

El a participat, in judetul Timis, la inaugurarea lucrarilor la un tronson al Autostrazii Timisoara-Lugoj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.