Joi, 20 octombrie 2011, orele 19.00, va avea loc, la Bucuresti, premiera oficiala a spectacolului Galcevile din Chioggia de Carlo Goldoni, intr-o distributie in spiritul Teatrului Vienez de Copii: doar copiii in lumina reflectoarelor.

Evenimentul se va desfasura in Centrul vechi al capitalei, la Teatrul Rapsodia din strada Lipscani nr. 53, si se va afla sub Inaltul patronaj al Primarului Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, si al Primarului si Guvernatorului Vienei, Dr. Michael Haupl.

„Galcevile din Chioggia” va fi prezentat publicului intr-o mini-stagiune de 8 reprezentatii profesioniste, premiera fiind urmata de spectacole in datele de 21, 22, 30 (matineu si seara) octombrie, respectiv 4, 5 si 6 noiembrie.

Coordonati de actori profesionisti, avand la dispozitie toate elementele pentru a crea spectacole “a la carte” (costume, decor, muzica, lumini), copiii (toti cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani) imbina pe parcursul a sase luni de zile jocul cu munca si rezultatele se oglindesc in personalitatea fiecaruia dintre ei.

“ In decursul anilor s-a dezvoltat o metoda in cadrul careia jocul de teatru este invelisul extern, iar esenta este cooperarea si interesul pentru limba si literatura. Prin munca mea am putut observa imbunatatiri clare ale dezvoltarii intelectuale, spirituale si fizice ale copiilor. De aceea, in anul 2008 am pus bazele initiativei educationale „Scoala pentru viata””, declara Sylvia Rotter, presedinte si fondatoare a Teatrului Vienez de Copii.

  • Teatrul Vienez de Copii din Bucuresti este anul acesta la a treia montare scenica. In toamna anului 2009, copiii au prezentat publicului spectacolul „Visul unei nopti de vara”, de W. Shakespeare, cu care au participat cu succes, in iunie 2010, la Festivalul International de Teatru de la Sibiu; in toamna anului trecut copiii au jucat un alt clasic, Moliere - „Bolnavul inchipuit”.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.