Vicepresedintele Federatiei Sanitas Marius Sepi avertizeaza ca multe spitale din Romania, in special cele de gradele 4 si 5, risca sa nu poata plati salariile angajatilor in trimestrul al patrulea al acestui an.

Vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, luni, ca majoritatea spitalelor au un buget care nu acopera toate sumele necesare pentru plata salariilor personalului medical in trimestrul patru al acestui an.

Potrivit acestuia, Federatia Sanitas a facut demersuri de cateva luni la nivelul Ministerului Sanatatii pentru a se asigura finantarea sistemului sanitar in trimestrul patru din 2011 si pentru asigurarea drepturilor salariale ale angajatilor din sistem, relateaza MEDIAFAX.

  • Majoritatea spitalelor din Romania de gradele 4 si 5 nu se vor putea incadra in buget sa plateasca salariile la angajati in ultimele luni ale acestui an

Federatia Sanitas solicita o intalnire cu reprezentantii Ministerului Sanatatii pentru a analiza aceasta problema, iar in cazul in care nu vor fi luate masuri, nu exclude declansarea unor actiuni de protest sau chiar o pichetare a sediului Ministerului Sanatatii.

Citeste si: Asigurari private de sanatate, prin coplata pana la sfarsitul anului?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.