Calciul prezinta functii foarte importante in organism, fiind practic indispensabil vietii.

  • Tulburari nervoase

Lipsa de calciu se poate manifesta prin tremur, palpitatii, insomnie sau somnolenta, lipotimie (lesinul de cateva secunde care nu implica si pierderea totala a starii de constienta), pirderi de memorie si scaderea capacitatii de memorare si a atentiei.

Lipsa de calciu pate duce si la aparitia simptomelor ca senzatie de amorteala la nivelul membrelor, furnicaturi in degete, palme sau picioare.

  • Tulburari musculare

Atat musculatura triatica schetica, cat si cea neteda sau cardiaca, sufera dereglari in cazul lipsei de calciu. Calciul intervine in procesele contractile ale fibrelor musculare, dar si in reglarea potentialului de membrana in cazul fibrelor muschilor cardiaci (miocard), prevenind astfel tahicardia si aritmiile.

Lipsa de calciu provoaca aparitia spasmelor musculare, resimtite ca dureri foarte puternice manifestate prin contractura musculara prelungita, de obicei la nivelul gambelor.

  • Tulburari ale sanatatii pielii, unghiilor si parului

Lipsa de calciu duce la uscarea si ingrosarea pielii, dar si la unghii fragile, care se exfoliaza usor. Lipsa de calciu influenteaza si sanatatea firului de par: acesta cade mai mult, se subtiaza, devine friabil. De asemenea, cresterea parului si unghiilor poate fi intarziata.

Citeste articolul integral in Healthy

Citeste si: Top 13 alimente numai bune pentru sistemul imunitar


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.