In Romania, unul din doi copii din mediul rural nu isi poate continua studiile liceale din cauza saraciei.

Datele statistice disponibile in 2008 indicau faptul ca Romania se situa pe ultimul loc in Europa in privinta participarii la o forma de educatie a tinerilor cu varste intre 15-24 de ani. In 2009, aproape 25% dintre elevii din mediul rural nu au mers la gimnaziu, in timp ce doar 45,2% dintre elevii din mediul rural participau la invatamantul liceal, rata de participare fiind cu 32% mai mica decat a celor din mediul urban

  • Principalele cauze ale abandonului scolar
Situatia financiara precara a familiei, lipsa de sustinere din partea acesteia, cat si dificultatile copiilor de a se adapta mediului liceal/ urban.

Pe parcursul lunii octombrie, World Vision Romania, alaturi de Pizza Hut si KFC, deruleaza campania ''Doneaza 1 leu, cladeste viitorul meu''. Aflata la a patra editie, campania are ca principal obiectiv strangerea de fonduri pentru a asigura accesul la educatie pentru cat mai multi copii defavorizati din mediul rural.

In cadrul proiectului sunt selectati copii care beneficiaza pe toata perioada liceului de consiliere si o bursa lunara care le acopera cheltuielile. Totodata, acestia sunt implicati intr-o serie de activitati extracuriculare, menite sa le permita o integrare cat mai buna la liceu si in mediul urban. Copiii sunt selectati in functie de situatia financiara a familiei, de rezultatele scolare si de dorinta lor de a-si continua studiile.

Pntru donatii sau multe informatii despre proiect vizitati World Vision Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.