Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe drumurile nationale din Harghita, in zona trecatorilor, pe carosabil acoperit cu doi-trei centimetri de zapada, in urma ninsorilor care au inceput sa cada in noaptea de sambata spre duminica.

Astfel, traficul se desfasoara cu dificultate din cauza zapezii pe DN 15, Toplita-Borsec, in trecatoare, pe DN 12C, la Lacu Rosu, pe DN 12A, in zona Luncii de Sus si a Luncii de Jos (trecatoarea Ghimes), pe DN 13A, in Pasul Harghita, si pe DN 13B, in Pasul Bucin.

In extracarosabil stratul de zapada ajunge pana la 12 centimetri, iar pe carosabil se circula pe doi-trei centimetri de zapada tratata cu antiderapant.

Seful Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Harghita, Catalin Romanescu, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca s-a actionat si se intervine pe toate arterele principale cu utilaje de deszapezire cu lama, iar pana la ora transmiterii acestei stiri nu s-au inregistrat evenimente rutiere din cauza ninsorilor, in toate zonele montane fiind trimise camioane care imprastie material antiderapant.

La randul sau, seful Politiei Rutiere Harghita, comisarul Cornel Achelaritei, a declarat ca echipaje ale Politiei Rutiere patruleaza in zonele cu potential ridicat de risc in ceea ce priveste producerea accidentelor rutiere.

El a atras atentia soferilor care tranziteaza zonele montane inalte din Harghita sa isi monteze anvelopele de iarna si sa aiba pregatite lanturile antiderapante.

Cea mai scazuta temperatura in judetul Harghita a fost duminica, inregistrandu-se minus 1,5 grade Celsius la Joseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.