Secretarul de stat Silviu Bian a primit in calitate de presedinte al ANOFM suma de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM pentru a cofinanta posturile, functionarul fiind prins cand primea alti 82.000 de lei.

"In data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a primit suma de 22.000 euro si 19.000 lei de la functionarii structurilor judetene ale ANOFM. Banii au fost pretinsi de catre inculpatul Bian Silviu pentru ca, in calitate de ordonator principal de credite, sa vireze 25% din costul proiectelor finantate din fonduri ale Uniunii Europene si destinate dezvoltarii resurselor umane, reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, in vederea bunei derulari a activitatii in cadrul proiectelor. De asemenea, aceasta suma, primita cu titlu de mita printr-un intermediar, reprezinta o parte din salariile functionarilor respectivi pe luna august 2011", informeaza DNA, potrivit MEDIAFAX.

In mod similar, la data de 15 octombrie 2011, in acelasi scop ca cel mentionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiasi functionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentand o parte din retributiile aferente lunii septembrie 2011.

Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 16 octombrie 2011, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, urmand a fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.