Mai demult, logodna era o etapa fundamentala in viata tinerilor, mai ales a fetelor. Cu aceasta ocazie, se ofereau bomboane de culoarea verde, moda care a disparut in zilele noastre.

Cele doua parti isi luau un angajament ferm, ceea ce provoca intotdeauna o mare agitatie in randul mamelor, carora le revenea sarcina de a se ingriji de trusoul fetei si de a pregati casa pentru viitorul cuplu. Pe de alta parte, barbatii incheiasera deja intelegerile cu caracter economic privitoare la zestre, cadouri etc.

Anunturile de logodna au mai supravietuit doar in paginile de cronica mondena ale ziarelor, atat de frecvent mentionate in romane, avand intr-un fel rolul de “counicare oficiala” cu o mare raza de actiune, in sensul ca se adresau tuturor, nu numai persoanelor apartinand familiilor respective.

Astazi, cand se oficializeaza o logodna, regula este diferita: tinerii chiar au renuntat, in vocabularul lor pitoresc, la termenul de “logodna”. Ei spun mai curand “suntem impreuna”.

Retail jobs

De cele mai multe ori, este vorba de o rutina impusa de lipsa unui loc de munca sigur, de dificultatea de a gasi un apartament, precum si de alte multe lucruri, ceea ce face ca posibilitatea unei vieti in comun sa para tot mai indepartata. In consecinta, a vorbi de o legatura permanenta este preatur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.