Peste 65.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor, vineri, imediat dupa slujba de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, o parte dintre cei prezenti imbulzindu-se pentru a ajunge cat mai aproape de oalele cu mancare.

Sarmalele au fost oferite de municipalitate in fata Cantinei de Ajutor Social din Iasi, unde au fost montate garduri metalice, masura fiind impusa de autoritati pentru a preintampina producerea unor incidente, transmite MEDIAFAX.

Astfel, politistii locali au permis accesul, in grupuri de cate 50 de persoane, celor care au vrut sa manance sarmale. Cu toate acestea, mai multe persoane s-au imbulzit in momentul in care politistii au permis primului grup de pelerini accesul in zona oalelor cu sarmale.

Din cele 65.000 de sarmale, 15.000 au fost preparate la Cantina de Ajutor Social, dar la masa pelerinilor au contribuit majoritatea institutiilor din subordinea primariei iesene.

"In ultimele zile, la noi s-a lucrat de dimineata pana seara. Jumatate din sarmale sunt de post si le-am facut cu ciuperci. Pelerinii au fost foarte multumiti, ca sunt calde si bune”, a declarat Livia Rusu, directorul Cantinei de Ajutor Social din Iasi.

Fiecare pelerin a primit in medie cinci-sapte sarmale, in total fiind asigurate aproximativ 10.000 de portii, iar intreaga actiune a durat doua ore.

Totodata, oamenilor le-au fost impartite 500 de litri de vin, 300 de litri de bere, 135 de litri de suc si peste 300 de kilograme de mere.

Nu au fost inregistrate incidente.

Sfanta Parascheva este considerata ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.