RATB va cumpara un sistem de monitorizare prin care 1.000 de autobuze si 100 de troleibuze vor fi urmarite online in traseu si dirijate in functie de trafic.
"Investitia in acest sistem, in cuantum de 760.000 de euro, are un dublu impact: creste calitatea transportului public, dar ne ajuta sa realizam si o economie substantiala. Investitia va fi amortizata in mai putin de un an, prin reducerea costurilor aferente personalului de control din terminale", a declarat directorul general RATB, Adrian Crit, se arata intr-un comunicat al regiei.

Sistem de monitorizare si control al traficului in timp real ce va fi achizitionat de RATB este compus din echipamente de dirijare, dispecerizare si monitorizare a parametrilor vehiculelor, precum si din dispozitive de comunicatie intre personalul de bord si dispeceri. Acesta va gestiona problemele de ritmicitate aparute pe liniile de transport in comun.

Astfel, cele o mie de autobuze Mercedes si o suta de troleibuze IRISBUS pe care vor fi instalate echipamentele vor fi urmarite online in traseu si dirijate in functie de conditiile de trafic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.