Parchetul Judecatoriei Giurgiu a declansat cercetari pentru ucidere din culpa, fata de personalul medical implicat in serviciile de asistenta medicala in cazul baschetbalistului american de la CSS Giurgiu, dosarul fiind preluat, joi, de parchetul superior din cauza complexitatii lui.

"Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu s-au sesizat din oficiu, in cursul zilei de 13 octombrie 2011, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, de catre personalul medical implicat in serviciile de asistenta medicala in cazul sportivului H.C. de la CSS Giurgiu. Sesizarea din oficiu s-a intemeiat pe concluziile Raportului de control al Directiei de Sanatate Publica Giurgiu, care releva nerespectarea obligatiilor de acordare a serviciilor de asistenta medicala si a dispozitiilor protocoalelor de transfer inter-clinic a pacientului, ce apartin unitatii de primiri urgente din Spitalul Judetean de Urgenta Giurgiu si Serviciului Judetean de Ambulanta Giurgiu", informeaza Biroul de presa al Ministerului Public.

Cazul Hardy Chauncey: Amenzi si sanctiuni pentru medicii implicati

Tot in cursul zilei de joi, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu a dispus, "in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, preluarea acestei cauze avand in vedere complexitatea acesteia, cercetarile fiind efectuate, in continuare, de procurorii Sectiei de urmarire penala a acestui parchet", conform MEDIAFAX.

Hardy Chauncey a fost lovit in cap, cu picioarele, de mai multi tineri

Miercuri, subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca in legatura cu modul in care a fost tratat baschetbalistul american Hardy Chauncey, de la echipa CSS Giurgiu, in Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitala, raportul unitatii sanitare trebuie coroborat cu cel medico-legal, precizand ca probabil va fi o situatie care vizeaza mai mult Colegiul Medicilor.

"In cazul Spitalului «Bagdasar-Arseni» (unde baschetbalistul Hardy Chauncey a decedat in urma operatiei la care a fost supus, n.r.) trebuie sa asteptam raportul medico-legal. Pentru inceput au fost prezentate numai cateva rezultate, dar sunt asteptate si alte analize", a spus subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii.

Citeste si:
Chitaristul Maxim Belciug cântă la Vaslui, Călărași și Giurgiu
Chitaristul Maxim Belciug...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.