Comisia juridica a Senatului a respins initiativa legislativa care prevede castrarea chimica a pedofililor condamnati pentru circumstante agravante de abuz sexual.

Senatorii din Comisia juridica au adoptat, in acest sens, un raport de respingere la propunerea legislativa privind prevenirea violentei si abuzurilor sexuale asupra minorului, singurul vot in favoarea adoptarii proiectului apartinand senatorului PDL Iulian Urban.

  • Propunerea legislativa prevede ca faptuitorul gasit vinovat de violenta si abuz sexual asupra minorului si condamnat pentru circumstante agravante de abuz sexual sa primeasca o pedeapsa suplimentara prin "inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice", pentru a se preveni, astfel, recidiva.

In proiect se arata ca aceasta sanctiune se aplica in scopul prevenirii savarsirii de noi infractiuni, ce pot avea consecinte grave atat pentru dezvoltarea fizica, psihica si morala a minorului, cat si pentru copiii ce s-ar putea naste in urma acestor raporturi, scrie MEDIAFAX.

In timpul dezbaterilor, senatorul PDL Iulian Urban a spus ca introducerea pedepsei de castrare chimica nu reprezinta un tratament inuman, el dand ca exemplu faptul ca tari precum Polonia si Rusia au legislatii in acest sens.

"Ai copii, au vreo opt ani, ii violeaza si il cazam pe banii statului, sa stea sa manance trei mese pe zi vreo douazeci de ani", a spus senatorul.

Pe de alta parte, senatorul PSD Adrian Tutuianu a sustinut ca, daca doresc sa fie seriosi in ceea ce fac, senatorii ar trebui sa isi propuna sa modifice Codul Penal si introduca pedepse complementare si masuri de siguranta. "In niciun caz nu se poate face asa cum a gandit-o colegul deputat", a opinat acesta.

Presedintele Comisiei juridice, Toni Grebla (PSD), a subliniat ca aceasta problema este "extrem de delicata". "Probabil ar trebui sa fie gasita o modalitate legislativa, dar care sa fie unitara cu Codul Penal si sa faca in asa fel incat prin pedeapsa sa fie descurajate astfel de comportamente", a declarat Toni Grebla.

Citeste si:
Firea: Pe Orban îl interesează drepturile pedofililor, NU...
Firea, despre începutul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.