Dupa ce parcarea subterana de la Universitate va fi data in functiune, Bucurestiul va cunoaste noi santiere pentru creare de noi locuri de parcare.

Primarul Sorin Oprescu declara, in ianuarie 2009, ca in cateva luni vor incepe lucrarile de constructii la opt parcari subterane.

Cele opt parcari subterane ar urma sa fie construite la Universitate, Piata Alba Iulia, Piata Dorobanti, Edgar Quinet, Piata Constitutiei, Walter Maracineanu, Piata Charles de Gaulle si Piata Presei. In 2011, doar la Universitate s-au inceput lucrarile, restul parcarilor subterane aflandu-se in diverse faze ale procedurii de "dialog competitiv", scrie Gandul.info.

Conform infograficul realizat de cotidianul Gandul, parcarea subterana de la Piata Alba Iulia, va avea 1.496 de locuri, cel mai mare numar dintre cele anuntate, fiind urmata de parcarea de la Piata Charles de Gaulle, cu 600 de locuri.

Parcarea Edgar Quinet va avea 380 de locuri, cea de la Piata Dorobanti 254, iar amplasamentul subteran de la Piata Walter Maracineanu vor avea loc 241 de masini. In privinta parcarilor de la Piata Presei si a Constitutiei nu se cunosc date.

De asemenea, Bucurestiul se va alatura capitalelor europene si va avea parcari de tip Park & Ride: Iancu – Pantelimon (365 de locuri), Liviu Rebreanu (200 de locuri) si Aerogarii (150 de locuri).

Click pe infografic pentru a mari

Sursa: Gandul.info


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.