Cu ocazia Zilei Nationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel" va invita sa luati parte la mai multe evenimente in aceasta saptamana.

Pe langa Zilei Nationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului din Romania care tocmai a trecut (9 octombrie), anul acesta se implinesc sapte decenii de la tragicele evenimente care au avut loc in timpul Pogromului de la Iasi. In memoria celor care au devenit victime, fara voia lor, printre care si un numar impresionant de copii.

Seria de evenimente incepe marti, cu ceremonia de depunere de coroane la Monumentul Memorial al Holocaustului, aflat in Bucuresti, sectorul 5, la intersectia strazilor Lipscani cu Ion Brezonianu, informeaza un comunicat de presa.

Apoi, in aceeasi zi, la ora 19:00, Institutul, impreuna cu Art Yourself Gallery si in parteneriat cu Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania v-a pregatit vernisajul expozitiei Cum a fost posibil? 70 de ani de la Pogromul din Iasi.

Miercuri are loc la ora 10:00 simpozionul international cu tema Reconstructia memoriei publice in tarile post-comuniste, la Hotel Ramada Majestic. In paralel, de la ora 11:30, in cadrul Camerei Deputatilor va fi organizata o Sesiunea Parlamentara dedicata Zilei Comemorative a Victimelor Holocaustului din Romania.

De asemenea, duminica la ora 11:00, se va desfasura seminarul Evocari despre moarte si supravietuire in lagarele de exterminare din Transnistria, la Centrul Comunitar Evreiesc, pe strada Popa Soare, nr. 18.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.