Oferta de studii pentru elevii care nu au luat bacalaureatul: numarul locurilor la scolile postliceale este mai mare cu 30%.

Oferta de locuri in scolile postliceale care nu necesita bacalaureatul pentru a le urma, a crescut cu aproximativ 30%, ajungand la 12.600. Dintre aceste locuri, s-au ocupat aproximativ 12.200, potrivit ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"A crescut cu aproximativ 30% oferta de locuri in scoli postliceale. Avem o oferta de 12.600 de locuri in aceste scoli postliceale, care nu necesita bacalaureatul pentru a face aceste scoli, cu 180 de specializari diferite", a anuntat acesta, potrivit MEDIAFAX.


Astfel, pentru cei care vor o specializare suplimentara, exista cele 12.600 de locuri din care sunt ocupate 12.200.

"Un numar foarte mare dintre cei care nu au luat bacalaureatul, aproximativ 80%, au deja o calificare obtinuta in liceul pe care l-au parcurs. Acesti tineri au un certificat pentru o anumita meserie"
, a subliniat Daniel Funeriu, clarificand astfel situatia pe piata muncii a elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat in acest an.


Citeste si: Ministerul Educatiei vrea o baza de date cu subiectele la examene

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.