Peste 150.000 de pelerini sunt asteptati sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva, depuse la Catedrala Mitropolitana din Iasi.

Credinciosii au format cozi, sambata, la Catedrala Mitropolitana din Iasi, pentru a se inchina la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva. Oamenii, majoritatea din Iasi, au venit cu cateva zile mai devreme pentru a evita aglomeratia din zilele urmatoare, cand sunt asteptati sa ajunga peste 150.000 de pelerini din toata tara.

Racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasa marti dimineata din Catedrala. De asemenea, la Iasi vor fi aduse, miercuri, din Grecia, moastele Sfantului Policarp, Episcopul Smirnei, acestea urmand sa fie asezate langa moastele Sfintei Parascheva, relateaza MEDIAFAX.

  • Iasiul, cel mai mare centru de pelerinaj din Romania

Miercuri seara, pe strazile din centrul Iasiului va avea loc un pelerinaj intitulat "Calea Sfintilor"
. Vineri, 14 octombrie, in fata Catedralei se va desfasura Sfanta Liturghie, care va fi oficiata de un sobor format din zeci de preoti, in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Sfanta Parascheva este considerata a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, cand este hramul, transforma Iasiul in cel mai mare centru de pelerinaj din Romania. Credinciosii care vor sta noaptea la rand pentru a se inchina la sfintele moaste vor primi ceai cald si pachete cu mancare.
In anii precedenti, pelerinii veniti la Iasi din toate colturile tarii, au stat si cate 12 ore la coada pentru a ajunge sa se inchine la racla cu sfintele moaste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.