Dupa o vara prelungita, iarna ne ia prin surprindere. Vezi unde s-au depus primele straturi de zapada.

Stratul de zapada in Masivul Bucegi atinge aproximativ jumatate de metru, dupa ce a inceput sa ninga sambata seara si continua duminica dimineata. Salvamontistii avertizeaza ca in partea superioara a vailor exista risc de avalansa. In pasul Bucin, stratul de zapada masoara trei centimetri , iar in aceasta dimineata se inregistra minus un grad Celsius.

Cel mai frig a fost insa pe Varfurile Calimanilor, minus 5 grade Celsius, stratul de zapada atingand patru centimetri, potrivit MEDIAFAX.

A nins si in nordul judetului Harghita, unde stratul de zapada a ajuns la 10 centimetri. In majoritatea localitatilor din Harghita, meteorologii au consemnat minime pozitive, de un grad Celsius la Miercurea Ciuc, 2 grade la Joseni si 3,5 grade la Toplita.
n Harghita vremea se mentine rece, cu cer noros, fiind prognozate ploi pe arii extinse si ninsori in zona motana, la peste 1.600 de metri alitudine.

  • Circulatia pe DN 1 A, partial blocata in urma ninsorilor

Sensul de mers Ploiesti - Brasov al DN 1 A este blocat in localitatea prahoveana Cheia, la granita dintre judetele Prahova si Brasov
, dupa ce in zona a nins, iar pe carosabil s-a asternut un strat de zapada de aproximativ cinci centimetri. Astfel, mai multe camioane neechipate de iarna au ramas blocate pe carosabil.

Pe sensul de mers Brasov - Ploiesti se circula normal. In zona se intervine cu material antiderapant.

  • Cum va fi vremea?
Vremea se va raci accentuat incepand din regiunile vestice si nord-vestice, astfel incat duminica, valorile termice se vor situa sub normele climatologice in toata tara. Vantul va avea intensificari in toate regiunile. Va ploua pe arii extinse, mai insemnat cantitativ in regiunile extracarpatice, precum si in cele montane, unde la altitudini mai mari de 1800 m precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, potrivit ANM.
Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Vremea in orasul tau

Vremea in urmatoarele trei zile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.