Cel putin 2.000 de femei fara ocupatie vor face cursuri gratuite de calificare si acreditare in ocupatia de bona, certificatele obtinute fiind recunoscute in Uninea Europeana.

Formarea femeilor va fi organizata in cadrul unui proiect european realizat de Fundatia Romanian Angel Appeal, in parteneriat cu Directia Generala de Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

  • Inscrierile incep de la 1 noiembrie
Candidatele trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani, sa nu aiba un loc de munca si sa nu realizeze venituri dintr-o activitate economica sau sociala in baza unui contract de munca sau in mod independent. De asemenea, trebuie sa fie apte din punct de vedere medical pentru ingrijirea si supravegherea copiiilor.

Pentru a putea deveni bone, persoanele interesate trebuie sa dovedeasca ca nu au suferit o condamnare pentru care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, ca nu au fost decazute din drepturile parintesti, ca au absolvit cel putin opt clase si ca au obtinut aviz favorabil la evaluarea psihologica.

Proiectul se adreseaza in egala masura femeilor inactive pe piata muncii, care vor fi recrutate in urma campaniei desfasurate la nivel national, dar si mamicilor, care sunt angajate in munca sau care studiaza, cu precadere cele cu venituri mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.