Peste 80 de amenzi in cuantum de aproximativ 140.000 de lei au fost aplicate de politistii de la Sectia Autostrazi, in urma unei actiuni care a vizat depistarea soferilor de camioane de mare tonaj care nu respecta legea transportului de marfuri.

Un sofer surprins de trei ori de aparatul radar, in timp ce se deplasa cu vitezele de 158 km/h,159 km/h si 154 km/h. Acesta nu folosea luminile de intalnire si avea inspectia tehnica expirata, potrivit unui comunicat al Politiei Romane.

Soferul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1.239 lei, 11 puncte penalizare si retinerea certificatului de inmatriculare. Actiunea a avut loc intre orele 6.00 si 11.00 pe autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 36 si a fost coordonata din elicopter.

  • Ce reguli incalca soferii de camion

Din totalul sanctiunilor aplicate, 43 au fost pentru depasirea regimului legal de viteza, 29 pentru nereguli privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de inregistrare a activitatii acestora. Alte nereguli depistate au vizat depasirea tonajului pe osie, defectiuni tehnice sau refuzul de cantarire", arata comunicatul Politiei Romane.

De asemenea, in urma controalelor efectuate, au fost retrase cinci certificate de inmatriculare, patru pentru defectiuni de ordin tehnic si unul pentru expirarea inspectiei tehnice periodice. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate fiind de peste 137.000 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.