Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, joi, la Cluj, ca spera sa obtina pentru angajatii Nokia de la Jucu care urmeaza sa fie disponibilizati "un plan foarte clar de ocupare", in urma accesarii de fonduri europene, dorindu-se reintroducerea acestora pe piata muncii.

Sulfina Barbu a declarat, inaintea intalnirii Consiliului Consultativ al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, ca Ministerul Muncii doreste reintroducerea pe piata muncii a tuturor angajatilor care vor fi disponibilizati de la Nokia Jucu.

"Sper sa obtinem pentru angajatii de la Nokia Jucu un plan foarte clar de ocupare. Guvernul se implica in accesarea fondurilor europene din fondul european de ajustare la globalizare. Acest lucru presupune consultarea tuturor celor care sunt afectati de decizia inchiderii fabricii - sindicate, companie, autoritati locale. Noi ne dorim sa ii reintroducem pe piata muncii pe toti cei care sunt disponibilizati de la Nokia", a spus Barbu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit ministrului Muncii, trebuie cautate "solutii optime", iar autoritatile vor face toate eforturile "pentru ca angajatii sa fie reintorsi pe piata muncii".


Nokia va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.