Proiectul "Fiii Satului" este dedicat oamenilor si satelor romanesti.

Fundatia PACT a organizat un cocktail, la Clubul Taranului Roman, cu scopul strangerii de fonduri pentru a sprijini punerea in fapt a proiectelor grupurilor de initiativa din satele din sudul Romaniei.

La eveniment au participat peste 100 de persoane, lideri din grupurile de initiativa formate cu asistenta PACT, reprezentanti ai mediului de afaceri, parteneri si finantatori, dar si invitati dornici sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor rurale din Romania.

  • Gazda evenimentului a fost Melania Medeleanu, implicata la randul sau intr-un proiect social in comuna Clinceni

Invitatii au avut alaturi pe tot parcursul evenimentului spectaculoasele Statui Vivante ale trupei de la Teatrul Masca, prezente cu gesturi simbolice si chemare la solidaritate umana dincolo de granite de timp si spatiu, in timp ce Cvartetul Tonica a interpretat prelucrari simfonice de melodii folclorice.

40 de lucrari de pictura, gravura si fotografie, alaturi de cele donate pentru strangere de fonduri de pictori consacrati au creat o atmosfera calda si primitoare. Cel mai asteptat moment al serii a fost licitatia de tip all pay, pentru obiecte inedite. Glasul sobru al conducatorului de licitatie au creat o stare de implicare si competitie, aducand in Fondul Comunitar PACT o suma de peste 5000 RON.

De mai bine de sase ani, Fundatia PACT lucreaza pentru a ajuta la dezvoltarea comunitatilor rurale, lucrand cu oamenii care inteleg sa se ajute singuri si oferindu-le instruire, asistenta tehnica si mici sume de bani pentru proiecte comunitare.

Fundatia Pact pregateste si alte evenimente pentru sustinerea oamenilor din mediul rural, prin intermediul carora ne pastram "radacinile".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.